Hlavní obsah

Obrněný Peugeot 205 GTi je jediný svého druhu, teď je na prodej

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot 205 GTi patří mezi vyhledávané youngtimery. Že by ale šlo o obrněnou verzi po miliardáři, to je něco naprosto netypického, všimnul si server Motor1.com. Přesto je jeden takový kus po Bernardu Arnaultovi, jednom z nejbohatších lidí světa, skutečně na prodej. A v kontextu výše uvedeného samozřejmě není levný.

Foto: Art & Revs (www.artandrevs.com)

Obrněný Peugeot 205 GTi

Článek

Pokud jste miliardář, obvykle nejezdíte ve sportovním hatchbacku. Bernard Arnault si ovšem takové auto v roce 1990 pořídil a osobně s ním jezdil. Arnault chtěl auto, které bude moci anonymně každý den řídit. A že nepůjde o opulentní Rolls-Royce, ale malý hatchback, je jistě sympatické.

Specializovaná společnost Labbe tak 205 GTi přestavěla na obrněné auto. Kompletně jej rozebrala a přidala plechové panely a nová okenní skla. Výsledkem je takzvaný Level 2, tedy schopnost odolat nábojům 7,62×39 mm (používá je například světové známý samopal AK-47).

Foto: Art & Revs (www.artandrevs.com)

Obrněný Peugeot 205 GTi

Silnější brzdy, nové tlumiče

Jeho 205 GTi rovněž dostalo klimatizaci, kožená sedadla a posilovač řízení, který standardní provedení nemělo. Ruku v ruce s nárůstem hmotnosti (na 1400 kilogramů) byly zesíleny tlumiče a Peugeot dostal silnější brzdy. Proti normální 205 GTi nemáte šanci poznat, že jde o výrazně upravené auto.

Automobil, který Bernard Arnault v roce 2009 prodal sběrateli (auto je prý ale stálo registrováno na původního majitele), nabízí lucemburská firma specializující se na prodej automobilů Art & Revs.

Prodejní cena činí 37 500 euro, tedy přibližně 952 tisíc. Faktem ovšem je, že jde patrně o jediný obrněný 205 GTi. Najeto má 14 700 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám