Hlavní obsah

Obří milník v historii Tesly. Model Y uzavřel první milion vyrobených aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizionář Elon Musk, který stojí za automobilkou Tesla, na svém Twitteru oznámil milionté vyrobené auto této značky. Je jím chystaný Model Y, který se zatím neprodává zákazníkům.

Foto: Tesla

Tesla Model Y

Článek

Mnoho lidí Tesle její čísla těžko věří, ale automobil s výrobním číslem 1 milion, to už je velké slovo do pranice. Elon Musk to dobře ví, ostatně i proto se jeho fotografií pochlubil na Twitteru. Miliontým vyrobeným vozem značky Tesla se stal Model Y.

Tesla nyní vyrábí svá auta ve dvou továrnách, v americkém Fremontu a čínské továrně Giga Shanghai. To také znamená, že čísla mohla být daleko vyšší, nebýt globálního problému s novým typem koronaviru. Od Tesly se tak patrně dají v budoucnosti očekávat ještě lepší výsledky.

Odpadlíci z Tesly ukazují svůj první model, Muskovi to můžou natřít

AutoMoto

Společně s Muskovým oznámením o autě přišli někteří další uživatelé na Twitteru i se zajímavými čísly. Podle jejich informací Tesla k 31. prosinci minulého roku vyrobila 893 450 vozidel. To by znamenalo, že za první čtvrtletí tohoto roku to bylo dalších 106 550 aut.

Pokud by Tesla udržela tempo cca 100 tisíc vyrobených aut za zhruba dva měsíce, ke dvěma milionům by se mohla dostat někdy v druhé polovině roku 2021.

Reklama

Související články

Tesly budou na kolemjdoucí mluvit, řekl Musk

Předpisy bojující proti tichosti elektromobilů, která může být pro kolemjdoucí nebezpečná, otevírají nové možnosti tuningu a individualizace. Elon Musk chce...

Rusové staví cybertruck ze starého UAZu

Samozřejmě, že to je replika, nikoliv skutečná Tesla Cybertruck - ta se z ruského offroadu opravdu nestaví. Ale nelze upřít, že napodobenina konceptu vypadá...

Výběr článků

Načítám