Hlavní obsah

O Saab má podle správců zájem několik potenciálních kupců

Stockholm

Zájem o zkrachovalou švédskou automobilku Saab či některé její části vyjádřilo několik potenciálních kupců. Uvedli to dnes nucení správci podniku. Dodali, že existuje naděje na dosažení dohody, která by umožnila pokračování některých aktivit Saabu.

Foto: Profimedia.cz

Saab 9-3 SportCombi

Článek

Německý časopis Auto motor und sport dnes s odvoláním na zdroje blízké vedení Saabu uvedl, že švédská automobilka Saab jedná o své záchraně s tureckou vládou. Podle švédského listu Dagens Industri by se o koupi Saabu mohla zajímat jedna z největších indických automobilek.

Rozhovory s tureckou vládou, které se údajně nachází ve velmi rané fázi, podle německého časopisu inicioval šéf majitele Saabu, nizozemské společnosti Swedish Automobile, Victor Muller. O zájmu turecké vlády o Saab již dříve informovala švédská televize SVT. Turecký ministr průmyslu Nihat Ergün však minulý týden tento zájem popřel, napsala agentura Reuters.

Švédský soud tento měsíc vyhlásil bankrot Saabu. Automobilka již v dubnu zastavila výrobu, protože její dodavatelé přerušili dodávky kvůli nezaplaceným účtům.

Swedish Automobile loni koupila ztrátový Saab za 400 miliónů dolarů (osm miliard Kč) od americké automobilky General Motors. Letos v říjnu se Swedish Automobile předběžně dohodla, že Saab převezmou čínské společnosti Pang Da Automobile Trade a Zhejiang Youngman Lotus Automobile. Tato dohoda však zkrachovala, protože narazila na řadu překážek, včetně odporu GM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám