Hlavní obsah

Nový život pro Hummer H1

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jelikož už v roce 2010 ukončila svou kariéru značka Hummer, nemáte možnost si koupit nový vůz tohoto jména. Jenže příznivců je na světě stále dost, a tak starý ojetý armádní speciál H1 může posloužit za základ novému vozu od firmy Mil-Spec Automotive.

Foto: Mil-Spec Automotive

Hummer H1 jako nový

Článek

Záměrně říkáme, že jde o nové auto, i když by někdo mohl říct, že jde o renovaci. Ano, určitě – základem je skutečně Hummer H1 nebo jeho armádní verze HMMWV. Jenže tahle renovace je natolik velká a změní tolik věcí, že už je to vlastně spíš stavba nového auta.

Zákazník si přiveze vůz, a ten je rozebraný do posledního šroubku. Rám vozidla firma obrousí, vyčistí a zpevní. Rozchod kol zvětší o 20 cm, pružení je samozřejmě nové a moderní. Ve voze pracuje vidlicový naftový osmiválec Duramax o objemu 6,6 litru s výkonem 372 kW (500 koní) a hlavně s točivým momentem 1355 N.m. I s takovými charakteristikami, které by mohl vozu závidět lecjaký supersport, dokáže jet maximální rychlostí 155 km/h.

Foto: Mil-Spec Automotive

Upravit lze jakákoli varianta karoserie

Foto: Mil-Spec Automotive

Interiér se samozřejmě nemůže rozmachovat, když stále všemu vévodí gigantický středový tunel s motorem a převodovkou.

Pak následuje karoserie. Opět očištěná s vyměněnými špatnými díly. Laky jsou speciální – buď hladké, nebo jako v tomto případě s hrubým vypalovaným nástřikem. Tahle barva se pak jmenuje velmi symbolicky „polepavě šedá“. Interiér sice zůstal původní, ale jen zčásti. Vše je nově nečalouněno, je tu nový volant, ovladače či výkonný audiosystém. Firma je schopná upravit vlastně jakýkoli typ karoserie. Na přání pak může dát autu praktik cokoli – od terénních specialit, jako jsou šnorchly pro brodění, až po závodní sedačky.

Přeměna začíná s cenou někde na 4,8 miliónech korun. Auto na fotografii má z doplňkové výbavy další drobnosti, takže je to ještě o 500 000 korun dražší kousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám