Hlavní obsah

Nový závoďák od Lamborghini klepe na dveře, zvuk atmosférického dvanáctiválce neomrzí

Lamborghini vypustilo do éteru první video, na kterém lze, alespoň zčásti, spatřit chystaný závodní speciál. Vznikl ve spolupráci se závodní stájí Squadra Corse a má více než 800 koní.

Lamborghini poutá na nový závodní vůzVideo: Lamborghini

 
Článek

Nová traťová chlouba Lamborghini stojí na základech modelu Aventador. Pod kapotou má mít aktualizovanou a vylepšenou V12 se zdvihovým objemem 6,5 litrů a výkonem 830 koňských sil. Nelze ale čekat Aventador na steroidech. Tohle auto bude zcela jiná bestie.

Ind si postavil vlastního Brouka, chystá se na Lamborghini

AutoMoto

Oproti silničním sourozencům z italské stáje s býkem ve znaku jsou už na videu viditelné obří přítlačné křídlo na zádi vozu, vodič vzduchu na střeše, obrovský difuzor, ostře tvarovaná přední maska a jiná vylepšení karoserie, která maximalizují přítlak.

V interiéru se dá očekávat maximální odlehčení. Zcela jistě zmizí většina vymožeností moderních technologií, klimatizace nebo výplně i kliky dveří. Závodní charakter podpoří samosvorný diferenciál a závodní pneumatiky Pirelli.

Zastavili dopravu v Londýně, aby si pořídili selfie s lamborghini

AutoMoto

Novinka by měla vzniknout pouze v limitované sérii několika vozidel a díky spolupráci se stájí Squadra Corse k autu dostanou pouze ti nejvybranější zákazníci a pravděpodobně Lamborghini zvolí stejný přístup, jako třeba Ferrari u modelu FXX-K, tedy že auto budou vlastnit, ale ve správě ho bude mít Lamborghini a na závody s vozem vždy vyšle i technickou podporu. To vše ale budeme vědět jistě až v létě, kdy se vůz oficiálně představí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám