Hlavní obsah

Nový turbodiesel je v BMW řadě 7 nejúspornější volbou

Novinky, maž

Několik měsíců po premiéře BMW řady 7 přichází bavorská automobilka s úsporným turbodieselem, který se na přání dodává rovněž s prodlouženým rozvorem (o 14 centimetrů). Po benzínových, docela žíznivých verzích 740i a 750i, je i "sedmičkové" BMW k dispozici s úsporným, ale hbitým motorem.

Článek

Nový vznětový řadový šestiválec 3,0 l disponuje celohliníkovou konstrukcí a je vybaven přímým vstřikováním Common-Rail s piezoelektrickými vstřikovači. Jeho nejvyšší výkon činí 180 kW/245 k při 4000 min, točivý moment má své maximum 540 Nm k dispozici od 1750 min.

Solidní pružnost se v tomto motoru spojuje s kulturou chodu například i se zrychlením z klidu na 100 km/h během 7,3 s. Kombinovaná spotřeba paliva modelu BMW 730Ld má náhodou stejnou hodnotu jako zmiňované zrychlení - 7,3 l/100 km a emise 194 g CO2 činí 194 gramů na kilometr.

:. Nové BMW řady 7 má umírněný vzhled. Oproti předchozí generaci, kterou někteří skalní fandové nemohli vystát jsou změny decentní.

Ve srovnání s benzínovými verzemi řady 7 je úsporný a silný turbodiesel nejlepší volbou.

Příplatková luxusní výbava

Současně s příchodem nového modelu BMW 730Ld se rozšiřuje i nabídka výbavy na přání pro všechny modely BMW řady 7. Kromě nových laků karoserie a barevných provedení vnitřního prostoru se rozšiřuje nabídka programu BMW Individual.

V luxusním (a samozřejmě ne zrovna levném) seznamu příplatkové výbavy je nyní k dispozici například rozšířené čalounění přístrojové desky kůží Merino, stejně tak jako například strop čalouněný alcantarou, exkluzivní provedení vnitřních výplní interiéru nebo například lednice pro zadní sedadla.

V programu BMW Individual jsou v nabídce také speciální litá kola s průměrem 19 a 20 palců.

:. Vzadu můžete tančit, místa tam je opravdu hodně.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Test BMW 125i Cabrio - premiant třídy

V nižší střední třídě má kabriolet už skoro každá automobilka. V tak nahuštěné konkurenci je nutné přijít s něčím, co ostatní nemají a právě to se BMW povedlo...

BMW se bojí Windows, chce používat Linux

Automobilka BMW by měla začít do svých nových vozů instalovat linuxové distribuce. O operačním systému Windows automobilový magnát nepřemýšlí kvůli tomu,...

Výběr článků

Načítám