Hlavní obsah

Nový supersport v rukou policie stojí skoro 80 milionů

Novinky, fra

Ve Spojených arabských emirátech je prakticky normální, když policisté mají auta jako Ferrari, Lamborghini nebo Porsche. Vrcholem je určitě Bugatti Veyron, ale teď tam začal sloužit i Lykan Hypersport.

Nový superauťák mají policisté v Abú Zabí - Lykan Hypersport.Video: W Motors

 
Článek

Společnost W Motors postavila jen sedm aut Lykan Hypersport. První z nich si zahrálo ve filmu Fast nad Furious a pak dostalo nový lak. A ne ledajaký. Je to totiž policejní nástřik pro jednotku v Abú Zabí. Takže jedno ze sedmi vozidel bude sloužit u policie, zatímco ostatních šest pak firma zpeněžila u soukromých zájemců.

Foto: W Motors (3x)

Pod kapotou je upravený motor od Porsche značkou RUF

Foto: W Motors

Lykan je podle pověstí bájné stvoření z Transylvánie.

V tomto státě je superaut opravdu hodně, a to nejen v garážích ropných miliardářů. Policejní složky totiž dostávají od automobilek svoje vozy pro službu zcela zdarma, protože jde o fantastickou prezentaci jejich výrobků právě v místě, kde lidé nemají do kapsy hluboko a kde mít nejnovější a nejdražší auto znamená spíš součást společenského bontonu.

V Dubaji tak policejní jednotky mají ke své službě standardně nejlepší Toyoty Land Cruiser a BMW X5. Pro speciální účely pak v garážích stojí například Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, McLaren MP4-12C, BMW i8

Ovšem Lykan Hypersport mezi nimi nezanikne. Naopak. Tohle auto postavené kolem mechaniky původem z Porsche má plochý šestiválec od RUF s výkonem 740 koní a točivým momentem 970 N.m, dvouspojkovou převodovku od Porsche a kompozitní karoserii i monokok. Auto dokáže zrychlit na stovku za 2,8 sekundy, dvoustovku atakuje za 9,4 sekundy a maximální rychlost je nad 400 km/h. Cena vozu je v přepočtu 78,2 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám