Hlavní obsah

Nový Seat Leon dorazil na český trh, v základu se vejde do půl milionu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katalánská značka na český trh oficiálně uvádí nový Leon, rovnou v karoserii hatchback i kombi Sportstourer. Na výběr je ze čtyř výbavových linií a pětice motorů.

Seat Leon při prvních veřejných jízdách v KatalánskuVideo: Seat

 
Článek

Nový Leon v Česku pořídíte nejlevněji od 484 900 korun. Týká se to základní výbavy Reference a motoru 1.0 TSI o výkonu 81 kW, 110 koní. Ve stejném stupni je k mání i diesel 2.0 TDI s 85 kW, 115 k. S manuální převodovkou přijde na 574 900 Kč.

Seat představil nový Leon, rovnou i jako kombi

Autosalon Ženeva

Tento základ zahrnuje například nouzové brzdění, asistent pro udržování v jízdním pruhu, sledování únavy řidiče, elektricky ovládaná okna vpředu i vzadu, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, automatickou klimatizaci, infotainment s obrazovkou o úhlopříčce 8,25 palce, 15palcové disky kol, full-LED světlomety nebo tónovaná skla.

Až od vyšší výbavy Style je k dispozici kombi s obchodním označením Sportstourer. Ve srovnání s hatchbackem za větší praktičnost připlatíte jen 20 tisíc korun.

Vrcholná výbava se dělí na dva směry. Cesta Xcellence od 594 tisíc je luxusněji laděná, varianta FR od 589 tisíc pak hraje na sportovní notu. Pro tyto linie jsou již od uvedení na trh k dispozici akční pakety Technology se zvýhodněním až 36 000 Kč.

Seat slaví sedmdesát let, idea španělského auta pro masy je však starší

AutoMoto

Krom zmíněných základních motorů jsou k dispozici i tři varianty motoru 1.5 TSI včetně vrcholného mildhybridního provedení se 110 kilowatty. Stejný maximální výkon nabídne i silnější verze dieselu 2.0 TDI.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám