Hlavní obsah

Nový Seat Leon a dvaadvacet novinek u Audi. Koncern VW čeká rušný rok

Zahraniční část koncernu Volkswagen plánuje na letošní rok řadu novinek. Nejvíc jich bude u Audi, které chce letos představit či uvést na trh celkem 22 nových modelů, verzí či faceliftů. Můžeme čekat i omlazení Volkswagenu Passat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Seat Leon se letos dočká čtvrté generace. Na snímku třetí generace ve verzi ST Cupra Carbon 4Drive

Článek

Volkswagen, Seat a Audi letos představí řadu novinek, větších či menších, a možná se dočkáme i prezentace prvního modelu rodiny I.D. značky Volkswagen na české půdě. Na tiskové konferenci to uvedli zástupci českého importéra těchto značek, firmy Porsche Česká republika.

Začněme Volkswagenem Passat, evergreenem nejen českých firemních flotil - ten má dostat v září letošního roku facelift. Informací zatím není mnoho, ale slovy Jiřího Štočka, ředitele divize osobních vozů Volkswagen v rámci českého importéra, je to „přesně to vozidlo, které po nás fleetoví zákazníci chtějí”.

Již zmíněný první model rodiny I.D., nazvaný Neo, má skutečně přijít na trh až v roce 2020, ale letos v dubnu se má otevřít možnost předobjednávek. A je možné, ovšem zatím nikoliv jisté, že se tento vůz ukáže v listopadu 2019 na výstavě E-Salon.

Foto: Škoda

Volkswagen I.D. Concept je předzvěstí prvního modelu z rodiny I.D.

Pro Seat letos přijde nejdůležitější moment ve čtvrtém kvartále, kdy se odhalí nová generace modelu Leon. Ta současná, třetí, je na trhu od roku 2012. Nedávno jsme testovali jednu z nejostřejších verzí - Leon ST Cupra Carbon. [celá zpráva]

V letošním roce se také má u českých prodejců objevit model Tarraco, tedy SUV větší než Ateca. Ta zase dostala ostrou verzi, která je prvním vozem, prodávaným pod nově vzniklou značkou Cupra. [celá zpráva]

Foto: Seat

Seat Tarraco je novinkou loňskou, ale u českých prodejců se objeví letos.

Nejvíc novinek ale čeká Audi - na trh přijde či se alespoň představí celkem dvaadvacet faceliftů, nových verzí či modelů. Nejvíce z nich by měly být verze S a RS a také elektrifikované varianty. Většina z nich zatím konkretizována nebyla, ale o faceliftu modelů TT a R8 už víme. A patří sem také příchod nabroušené SQ2 na český trh.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Audi SQ2 letos přijde na český trh. Takto se ukázalo na pařížském autosalonu v roce 2018.

Na tiskové konferenci českého dovozce značek Volkswagen, Audi a Seat, kde jsme se tohle všechno dozvěděli, také zaznělo, že koncern za loňský rok prodal celkem 10,8 milionu aut a i přes nesnáze s normou měření emisí WLTP tak zaznamenal nárůst o 0,9 %.

V České republice ale vloni zaznamenaly všechny tyto tři značky pokles - osobních Volkswagenů bylo českým zákazníkům doručeno 28 159 aut (oproti 34 224 autům za rok 2017), u Seatu to bylo 6 806 aut (oproti 8 265 autům za rok 2017) a u Audi 2 750 aut (oproti 4 900 autům za rok 2017).

Reklama

Výběr článků

Načítám