Hlavní obsah

Nový Renault Modus a Grand Modus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault představila v úterý novou generaci modelu Modus a s ním přichází i jeho delší verze s tradičním přídomkem Grand. Ten asi bude tím hlaním tahákem, protože nabídne větší prostor pro cestující a zavazadla.

Článek

Současný Renault Modus není žádným prodejním trhákem. Ba naopak. Renault od vozu očekával hodně, ale vrátilo se mu hodně málo. Modus byl asi největší zklamání posledních pěti let.

Jenže nyní přichází nová generace, která nabízí mnohem víc - hlavně v prostoru. Nový Modus při délce 3873 mm (dnes 3792 mm) a zachovaném rozvoru 2482 mm nabídne vůz především více místa pro zavazadla. Současné rozmezí 198-274 l se zvedne na 217 až 293 l.

Nový je na automobilu také jeho vzhled. Už se netváří tak "překvapeně".

Také v interiéru najdeme zcela novou přístrojovou desku. Stejně jako v ostatních řadách dává Renault velký důraz na výběr materiálů.

Grand znamená velký

Renault však ví, co se na voze jeho zákazníkům nelíbí. To je především malý prostor. Toto malé MPV nabízí sice pěknou variabilitu, ale rodinný vůz s tak malým zavazadelníkem je prostě neprodejný. Proto přichází i verze Grand.

Ta na prodlouženém rozvoru (+93 mm) nabízí karoserii o celkové délce 4034 mm. Slovo rodinný zde dojde naplnění, když se zavazadelník díky tomu zvětší na 305-410 litrů. I zde najdeme posuvná a sklopná sedadla v poměru 60:40.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám