Hlavní obsah

Nový počin BMW se představuje ve Frankfurtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Na probíhajícím autosalónu ve Frankfurtu sklízí BMW úspěchy. Nový vůz šesté série, tedy BMW 645 CI, svými jízdními vlastnostmi, výkonným motorem, sportovním vzezřením a neuvěřitelně prostorným interiérem posouvá laťku mezi luxusními sporťáky.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Dynamický a přizpůsobivý jsou slova, která vůz bezezbytku vystihují. Veškeré funkce, potřebné k ovládání tohoto vozu, se nacházejí v blízkosti volantu. Zlatým hřebem chytré elektroniky je audio systém s vysokou kvalitou zvuku, která je srovnatelná s kvalitami domácí zvukové aparatury. V podobných superlativech se dá hovořit i o klimatizaci.

Požitek z jízdy

Hnací agregát V8 s obsahem válce 4,4 l a s plně měnitelnými ventily VALVETRONIC zaručuje dokonalou dynamiku a dává BMW výkon 245 kW. Vůz dosahuje rychlosti 250 km/h s tím, že hranice této maximální rychlosti je elektronicky omezena. Zrychlení z 0 na 100 dokáže automobil za skvělých 5,6 s a rychlosti jsou řazeny šestistupňovou převodovkou.

Chztrá trojkombinace

Vůz je vyroben na bázi inteligentně odlehčené kombinaci hliník/ocel/plast. Například boční desky a zadek automobilu jsou vyrobeny z plastu, celá přední část, kapota a dveře jsou vyrobeny z hliníku a podvozek je z odlehčené oceli. Doplněn je o elektronický systém kontroly stability DSC.

Reklama

Výběr článků

Načítám