Hlavní obsah

Nový Nissan Qashqai ukazuje interiér

Novinky, Milan Lažanský

Po prvních informacích a snímcích maskovaných prototypů nechává Nissan nahlédnout do interiéru třetí generace úspěšného SUV nižší střední třídy. Nový qashqai má nabídnout hodnotnější vnitřek.

Foto: Nissan

Nissan poutá na interiér nové generace SUV Qashqai

Článek

Druhá generace SUV s podivným jménem je na trhu již od roku 2013, nové vydání je tudíž už spíše s křížkem po funuse, jakkoli byl dosavadní qashqai dosud jedním z nejprodávanějších SUV v Evropě.

Podobně jako u elektrického crossoveru Ariya chce Nissan posunout provedení interiéru. Na temných snímcích ukazuje celkovou architekturu i detaily v podobě nového infotainmentu s 12,3palcovou obrazovkou, digitálního přístrojového štítu o 10,8 palcích nebo moderně provedené středové konzole.

Foto: Nissan

Nissan poutá na interiér nové generace SUV Qashqai.

K mání mají být i luxusní prvky jako ambientní osvětlení, masážní sedadla či kůže Nappa s diamantovým prošíváním.

Novinka bude ve srovnání s předchůdcem o 35 mm delší, o 32 mm širší a o 25 mm vyšší, rozvor náprav naroste o 20 mm. Díky tomu má třetí generace nabídnout i podstatně více místa uvnitř.

Již z dřívější upoutávky víme, že nový qashqai bude postaven na modulární platformě CMF-C, kterou bude sdílet s koncernovými bratry od Mitsubishi či Renaultu.

Crossover bude mít také neobvyklé hybridní pohonné ústrojí zvané e-Power. Spalovací motor tu figuruje jen jako generátor, kola pohání výhradně elektřina. O výkonech zatím řeč není, ale podle Nissanu je velikost elektromotoru typická spíš pro ryze elektrická auta.

Nissan poodhaluje nový Qashqai se zajímavým hybridním ústrojím

AutoMoto

Za zmínku stojí také vylepšený balík jízdních asistentů ProPilot, který kromě čtení dopravních značek zvládne také převzít nejvyšší dovolenou rychlost do tempomatu. Tu umí nastavovat také podle dat z navigace, ať už při vjezdu do obce, nebo při blížící se zatáčce.

I přes vystoupení Velké Británie z EU bude výroba nového Nissanu Qashqai probíhat v britském Sunderlandu. Kompletní odhalení se dá očekávat někdy zkraje roku 2021, avšak přesné datum zatím nemáme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám