Hlavní obsah

Nový model Chevrolet Corvette má zpoždění. Může za to elektrika

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu 2019 měl být na autosalonu v americkém Detroitu představen nový Chevrolet Corvette s motorem uprostřed. Bohužel to vypadá, že se vše zpozdí alespoň o šest měsíců kvůli elektrice v hybridním motoru.

Foto: Chevrolet

Dnes nejsilnějším a nejrychlejším modelem Chevrolet Corvette je ZR1 se 755 koňmi.

Článek

Chevrolet tajně připravuje nový model Corvette s přeplňovaným vidlicovým osmiválcem uprostřed. Ale není tajemstvím, že auto by mělo být hybridní, když přední kola budou pohánět elektromotory. V celkovém součtu výkonů by tak mělo dosahovat přibližně jednoho tisíce koní.

Po mnoha testovacích jízdách ve městech, mimo ně i na různých okruzích, jako GM Milford Proving Grounds v americkém Michiganu, Elkhart Lake ve Wisconsinu nebo na německém Nürburgringu, se mělo auto představit právě na lednovém autosalonu v Detroitu. Podle posledních zpráv se ale nástup opozdí asi o šest měsíců.

Důvodem je 48voltová elektrická síť vozu, která obsluhuje právě elektromotory. Podle neoficiálních informací nestačí závodnímu nasazení vozu. Pravděpodobně zvládá klasickou zátěž, ale pokud by někdo vzal auto na okruh, asi by měl problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám