Hlavní obsah

Nový Mercedes třídy S ukázal interiér. Nabídne obří displej a spoustu světelných proužků

Interiéru nové třídy S od Mercedesu dominuje obrovský displej, v němž se ovládá i klimatizace. A třebaže jsou na dveřích stále ovladače sedačky, stačí hlasovému asistentovi říct svou výšku a on nastaví sedadlo podle ní. Nová „Sonderklasse” toho nabídne ještě mnohem víc.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-Benz třídy S gen. W223

Článek

Že bude nová třída S navýsost luxusní a plná moderních technologií, snad nikdo nepochyboval; je výkladní skříní značky už desítky let. V letošním roce se má odhalit v nové generaci, označené W223, a třebaže zvenku si auto ještě prohlédnout nemůžeme, o interiéru víme již téměř vše.

Automobilka zveřejnila několik fotografií a informace o řadě prvků, které budou dostupné na palubě.

Největší změna je vidět na první pohled - místo normálního displeje na šířku, spojeného s digitálním přístrojovým štítem, je centrální displej mnohem větší, orientovaný na výšku a poněkud položený.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-Benz třídy S gen. W223

Tisková zpráva o něm příliš nehovoří, ovšem víme, že uvnitř je systém MBUX s hlasovým asistentem, který je už v současných mercedesech o úroveň výš než jakýkoliv konkurent. Zda a jak moc bude v třídě S lepší, zatím není jasné.

MBUX je v každém případě připojený k internetu kvůli dopravním datům, počasí či cenám paliva. Kromě toho se tu nastavuje sedadlo, nechcete-li používat tlačítka na dveřích - řeknete asistentovi svou výšku a on podle toho sedačku nastaví.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-Benz třídy S gen. W223

Ta má samozřejmě vyhřívání, a to vzadu i pro oblast krku díky speciálnímu polštáři, ventilaci s novými větráčky a masážní funkci. U té se automobilka chlubí posunutím vzduchových váčků blíž vnějšímu čalounění, takže masáž bude lépe cítit.

Za zmínku stojí také ambientní osvětlení, které používá celkem 250 ledek v optických vláknech skrz celý interiér. Fotografie ukazují, že svíticí proužky jsou opravdu skoro všude.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-Benz třídy S gen. W223

Vše je propojeno v systému Energizing Comfort, který spolu s hudbou a interiérovými voňavkami může navodit atmosféru uvolnění, nebo vás naopak nabudit, pokud se na dlouhé cestě budete cítit unaveni.

Tento systém je v mercedesech už nějakou dobu známý, přesto se mu tisková zpráva věnuje poměrně obšírně, takže můžeme čekat jeho širší možnosti či větší efektivitu.

Oproti stávající třídě S si také všimněte přesunutí centrálních výdechů ventilace nad displej. Díky tomu, když na něm budete něco dělat prstem, nebude vám na ruku zespoda foukat vzduch.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-Benz třídy S gen. W223

Za zmínku také stojí dřevěné obložení palubní desky, které je velmi bohaté, ovšem jeho sklon může za některých okolností znamenat odrážení slunce do očí řidiče. Jak to bude ve skutečnosti, se necháme překvapit. Mercedes plánuje novou třídu S kompletně odhalit v září letošního roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Interiér dosavadního Mercedesu třídy S, zde ve verzi S 560 cabrio

Reklama

Výběr článků

Načítám