Hlavní obsah

Nový Mercedes GLA má speciální mód do automatické myčky

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes představuje nové GLA, dalšího zástupce kompaktních vozů značky v nové generaci. Premiéru si rovnou střihla i verze od AMG. Novinka ale zaujme i netradičním módem do automatické myčky, který si vypůjčila od nedávno představeného GLS.

Mercedes-Benz představuje GLA ve druhé generaciVideo: Mercedes-Benz/Novinky.cz

 
Článek

Stačí aktivovat mycí mód a nové GLA se této situaci přizpůsobí, jak nejlépe umí. Zavře všechna okna, včetně střešního. Deaktivuje dešťový senzor, abyste si neponičili stěrače. Klimatizaci zapne na vnitřní cirkulaci a kamerový systém bude primárně promítat pohled z přední kamery vozu pro lepší manévrování.

To je ovšem malá drobnost ve srovnání s tím, co nové GLA pro značku znamená. Kompaktní crossovery už patří i v rámci prémiových automobilek mezi populární prodejní zboží, a navíc není tajemstvím, že fungují nejen jako druhé auto do rodiny, ale také jako první Mercedes, který si noví zákazníci pořídí.

Řidič mercedesu pálil pneumatiky na jedoucí odtahovce. Až se provaz utrhl

AutoMoto

Novinka zapadá do smršti kompaktních vozů značky, které se představily v minulých měsících. Včetně hatchbacku a sedanu třídy A, MPV třídy B, stylového CLA ve dvou karosářských variantách či hranatého GLB. Sdílí s nimi modulární platformu MFA.

Novince na délku naměříte 4410 mm, což je o 14 mm méně než u předchůdce. Na druhou stranu je vůz o 30 mm širší (1834 mm) a rovněž o 30 mm se prodloužil rozvor náprav (2729 mm). Vyšší je pak o 104 mm (1611 mm). Zavazadelník má 435 litrů tedy o 14 litrů více.

Stačí zatáhnout za pádlo a dostanete emocionální start, láká Mercedes-AMG

AutoMoto

Uvnitř jednoznačně poznáte zmíněné příbuzné z kompaktního segmentu. Dominantou je displej systému MBUX s úhlopříčkou 10,25 palců spojený s digitálním přístrojovým štítem.

Nové GLA vstoupí na trh nejprve s dvojicí čtyřválců. Zážehový má označení 200, vznětový 180d. Bližší technické specifikace Němci komunikují jen v případě vrcholného provedení Mercedes-AMG GLA 35. Má dvoulitr s výkonem 225 kW (306 k) a točivým momentem 400 newtonmetrů. Spojený s pohonem všech kol a samočinnou převodovkou zrychlí na stovku za 5,1 sekund.

Druhá generace se na evropské trhy dostane přibližně na jaře příštího roku, ceny pro český trh zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám