Hlavní obsah

Nový koncept Hyundai: Zvykněte si na jiný vzhled

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak budou vypadat nové vozy značky Hyundai? Detaily neznáme, ale pokud se podíváte na koncept Vision T, najdete v něm to, co bude charakterizovat právě korejskou značku. Tak to alespoň říkají přímo její představitelé.

Foto: Hyundai

Hyundai Vision T Concept

Článek

Na autosalonu v americkém Los Angeles byl představen koncept Hyundai Vision T. Je to dynamické SUV s délkou karoserie 4,61 m, šířkou 2,01 m a výškou 1,7 m, na rozvoru 2,8 m.

Na první pohled je to auto, které vyniká přemírou ostrých hran a úhlů. Na spoustě částí vidíme jakési vybroušené plošky diamantů, snahu o exkluzivitu a efekt. A povedlo se. Tohle SUV efektní opravdu je.

Foto: Hyundai

Maska se zavřenými lamelami

Zajímavá je třeba maska chladiče. U stojícího vozu je zavřená, pokud se auto rozjede, každá lamela se postupně a v přesně stanoveném sledu otevírá. Vypadá to velmi efektně, a navíc to upravuje aerodynamiku a vylepšuje chlazení.

Samozřejmě, že tu jsou i dělaná přední světla vsazená do některých částí chladiče, jak je tomu u modelu Grandeur.

A teď to nejdůležitější. Po konceptu Le Fil Reuge a Conceptu 45 je to další posun v designu značky směrem k ostrým hranám. Ještě větší posun ke sportovní stylizaci. A jak bylo potvrzeno z Hyundai Global Design Center, tohle je cesta, kterou nové vozy Hyundai půjdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám