Hlavní obsah

Nový Hyundai Elantra se zbavil oblin

Jihokorejský sedan Hyundai Elantra se představil světu v nové generaci. Technologicky i designově se oblíbený model posunul vpřed, ale v Evropě si ho neužijeme. Vznikl pro asijský a americký trh.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra

Článek

Starší generace sedanu Elantra je možné ještě zcela běžně potkávat na českých a potažmo evropských silnicích, ale u zbrusu nové verze to už půjde jen těžko. Hyundai vycítil, že se musí v tomto segmentu více profilovat v USA, a proto auto vzniklo speciálně pro tamní trh a rovněž pro domácí, jihokorejské zájemce.

Evropa téměř bez výroby aut. Také Daimler, Nissan či Ford zastavují produkci kvůli koronaviru

AutoMoto

Vzhledově se sedan povedl, nese současný designový jazyk značky, má nízký profil, zajímavé boční linky či velkou přední mřížku chladiče, která se volně napojuje na LED světlomety. Zaujme i velmi ostře tvarovaná zadní část automobilu s moderním horizontálním LED páskem světel a náznakem spoileru.

Mezigeneračně Elantra povyrostla o pár milimetrů, je delší i širší, ale rozhodně ne vyšší. Uvnitř je pak podstatně více místa pro pasažéry, což je na americkém trhu velmi žádoucí faktor, stejně jako technická vybavenost interiéru, kterou nová Elantra přímo oplývá.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra se naposledy v Česku prodával v páté generaci, od roku 2010 do 2015

Uvnitř dominuje osmipalcový displej infotainmentu a stejně velká obrazovka přístrojového panelu. V základu má Elantra Apple CarPlay i Android Auto a nechybí ani ambientní osvětlení s výběrem 64 různých barev. Pasažérům poslouží i bezdrátové nabíjení smartphonu, audiosystém Bose s osmi reproduktory a čtečkou čipu NFC.

Po zavření showroomů kvůli koronaviru se prodej aut téměř zastavil

AutoMoto

Jak už to u dnešních modelů bývá, Elantra má v základní verzi benzínový motor, ale nechybí jí ani varianta hybridního pohonu - 1,6litrový spalovací motor kombinovaný s elektromotorem a výkonem 139 koní. Elantra na americký a jihokorejský trh dorazí letos v zimě.

Reklama

Související články

Nošovický Hyundai i30 má po faceliftu

Nový kompakt i20 doplní na ženevském stánku také facelift hatchbacku, kombi a fastbacku nižší střední třídy modelu i30 vyráběného v Nošovicích. Přináší výrazně...

Hyundai poutá na novou Elantru, vypadá ostře

Korejská automobilka poutá na premiéru nové generace tradičního sedanu Elantra. V Hollywoodu představí 17. března vůz speciálně šitý na americký trh,...

Výběr článků

Načítám