Hlavní obsah

Nový hybrid od Lexusu se do Evropy nepodívá

Novinky, maž

Na detroitském autosalonu představil Lexus nový hybridní model s označením HS 250h, který je však určen pouze pro severoamerický trh a Japonsko. V Evropě se uvedení tohoto nového hybridního modelu neplánuje.

Článek

Lexus HS 250h je celkem čtvrtým hybridním modelem značky (vedle RX 400h, prvního hybridního SUV na světě; GS 450h - hybridního sedanu a vlajkové lodi LS 600h, hybridního luxusního vozu se stálým pohonem všech kol).

:. Lexus HS 250h se na starý kontinent nejspíš nikdy nepodívá

Nový Lexus HS 250h bude využívat podobnou technologii jako Toyota Prius (Lexus je luxusní divizí Toyoty). O pohon se bude starat 2,4 litrový benzínový motor; ten spolu s elektromotorem produkuje výkon 187 koní. Výkon se prostřednictvím automatické převodovky CVT přenáší na přední kola. Lexus nezveřejnil podrobné technické údaje, tvrdí nicméně, že tento model bude mít o 30 procent nižší spotřebu než konkurenční vozy.

Lexus HS 250h se bude standardně prodávat se 17palcovými koly, v nabídce budou i příplatkové „osmnáctky“. Zajímavostí je 10 airbagů ve standardní výbavě. Cenu zatím výrobce nesdělil, pouze plán prodeje pro letošní rok, který činí 30 - 35 tisíc vozidel. Pokud se nezmění strategické rozhodnutí, bude se Lexus HS 250h - jak již bylo řečeno v úvodu - prodávat pouze v Japonsku a Spojených státech.

:. Lexus HS 250h: interiér odpovídá tomu, na co jsou zákazníci zvyklí.

Reklama

Související témata:

Související články

Lexus LF-A Roadster: ještě blíž k sérii

Lexus připravuje svůj vysoce výkonný sporťák už hodně dlouho. V roce 2005 představil vůz Lexus LF-A ve verzi kupé, loni pak jeho přepracovanou verzi a nyní...

Výběr článků

Načítám