Hlavní obsah

Nový Harley-Davidson je do města

Americký Harley-Davidson představil novou motorku. A budete se divit. Není to chopper, bobber, cruiser, ani nic jiného. Je to motocykl do města.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Street Rod

Článek

Jistě, není to skútr, ale na poměry téhle značky je to změna opravdu velká. Jmenuje se Street Rod, vychází z řady Dark Custom a jak sami vidíte, tohle je něco jiného, než dosud Harley nabízel.

Mathew Weber, hlavní konstruktér motorky i celé firmy o ní říká, že je prostě naladěná na větší výkon a točivý moment, než má jakákoli konkurence. Třeba motor V-Twin High Output Revolution X 750 je dvouválec s rozevřením 60°. Rozvod má typ SOHC a dostal ostřejší vačky, aby se mohl pochlubit výkonem kolem 51 kW (70 k při 8750 ot./min) a největším točivým momentem 65 Nm při 4000 ot./min.

Motoru je přizpůsobený i rám a zavěšení. Vpředu má obrácenou vidlici 43 mm, která má uchycení v ostřejším úhlu 27° pro zrychlení řízení. Zadní tlumiče používají externí nádobku, takže i při zvýšeném zdvihu 117 mm (navýšení o 31 %), dokáže mít stabilní pružicí charakteristiku v celém rozsahu.

Eleganci dávají za dost sedmnáctipalcová černá kola, na nichž jsou navlečeny pneumatiky o rozměrech 120/70 R17V vpředu a 160/60 R17V vzadu. Motocykl bude nabízen ve třech barevných kombinacích: Vivid Black, Charcoal Denim a Olive Gold. Cena byla pro Evropu stanovena na 6800 euro bez DPH, což je v přepočtu asi 185 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám