Hlavní obsah

Novou elektrickou Hondu už lze objednávat

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když první auto bude oficiálně dodáno až na jaře roku 2020 a sériová verze ještě ani nebyla představena, už dnes si mohou zájemci ze čtyř zemí Evropy objednat novou Hondu e. Ovšem cenu první edice se předem jen tak nedozvědí.

Foto: Honda (2x)

Honda e

Článek

Nové miniauto s elektrickým pohonem vychází z konceptu Urban e, který byl představen na autosalonu v Ženevě loňského roku. Tohle malé autíčko vzbudilo opravdu velký zájem a Honda jej propracovala do předprodukčního prototypu na další ženevský autosalon. Zájem trval. Honda následně oznámila, že v roce 2025 bude v Evropě prodávat už jen elektrifikované vozy.

Teď už je možné objednávat první auta, i když do dodávky je ještě daleko. Stejně daleko je i do detailních informací o technice. Víme jen, že dojezd má být přes 200 km, ovšem není známo, v jakém jízdním cyklu je to měřeno. Akumulátorovou sadu dodá Panasonic, ovšem nebyla oznámena kapacita. Víme, že auto bude mít poháněná zadní kola a na 80 % kapacity baterií se auto nabije za 30 minut. Ovšem zase nebylo uvedeno, na jaké nabíječce.

Foto: Honda

Auto bude mít pohon zadních kol

Čtyři státy, pět barev

Dnes už mohou v Norsku, Velké Británii, Německu a Francii objednávat auto. Tedy vytvořit rezervaci. Vybírat mohou z pěti barev:

  • Platinum White Metallic
  • Crystal Black Pearl
  • Crystal Blue Metallic
  • Modern Steel Metallic
  • Charge Yellow

Honda očekává, že 25 000 zákazníků bude mít chuť a tohle auto si rezervuje ještě předtím, než o něm vůbec dostane informace, a to včetně ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám