Hlavní obsah

Nové Subaru BRZ ukazuje příď, premiéra se blíží

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice zábavných japonských kupé, Toyota GT86 a Subaru BRZ, se připravuje na premiéru ve druhé generaci. Jako první se zřejmě představí Subaru, konkrétně již 18. listopadu.

Foto: Subaru USA

Subaru BRZ druhé generace

Článek

Vedle oznámení premiéry novinky automobilka přispěchala i s první fotografií předních světlometů a krátkou videoupoutávkou. Již dříve Japonci ukázali přední kolo s blatníkem, rovněž se začaly šířit i uniklé snímky.

Subaru poutá na nové BRZ, průkaznější fotografie mezitím putuje internetem

AutoMoto

Toyota sice o nástupci modelu GT86 zatím nic konkrétního neuvádí, ovšem už dříve zástupci obou automobilek potvrdili, že vývoj druhého vydání probíhá v kooperaci podobného rázu.

Celkový recept by se podle všech indicií měl držet lehké, nízké konstrukce se čtyřmístným uspořádáním interiéru, stejně jako pohonu s klasickým uspořádáním. Tedy podélně uloženým motorem s pohonem zadních kol.

Test Subaru BRZ: Sbohem, budeš nám chybět

AutoMoto

U novinek se opět se však počítá s klasickou koncepcí s pohonem zadních kol a manuální převodovkou. Spekulovalo se, zda nová „Toyobaru” dostanou přeplňované motory, ale nejnovější informace naznačují, že se duo bude držet atmosférického plnění, a to díky plochému 2,4litrovému čtyřválci od Subaru s kódovým označením FA24.

Má výkon 162 kilowattů, 217 koní a točivým moment 240 Nm. To je o něco více než jednotka z první generace o objemu 2,0 litru s výkonem 152 kW, 205 koní, a točivým momentem 211 Nm. Právě tato jednotka však vzbuzuje otázky, zda-li se nová generace může dostat do Evropy s jejími přísnými pokutami za překročení flotilových emisních limitů.

Foto: Subaru USA

Subaru BRZ druhé generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám