Hlavní obsah

Nové BMW X3 už je také na baterky

Německá automobilka BMW oznámila prodej elektrifikované verze třetí generace SUV X3. S označením X3 xDrive30e bude v sobě spojovat čtyřválcovou pohonnou jednotku a elektromotor.

Foto: BMW

BMW X3 xDrive 30e

Článek

Jeden z nejprodávanějších vozů automobilky z Mnichova dorazí v plug-in hybridní verzi s dvoulitrovým benzínovým agregátem o výkonu 181 koňských sil a elektromotorem, který produkuje 107 koní a je napojen na osmistupňovou automatickou převodovkou.

Dohromady tak pod kapotou bude hřímat 288 koní a 420 Nm v kombinaci s pohonem všech kol xDrive, připravených vás z 0 na 100 km/h dostat za 6,1 sekundy.

Elektromotor čerpá z lithium-iontových baterií umístěných pod předními sedadly, které bude moci uživatel dobít z konvenční domácí zásuvky pomocí kabelu za přibližně 6 hodin. Na jízdní mód zero-emission, který využívá právě pouze elektromotor, SUV údajně urazí mezi 50 a 55 kilometry. Oficiální kombinovaná spotřeba udávaná výrobcem by se měla pohybovat na okolo 2,1 až 2,4 litrů na 100 kilometrů.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Samozřejmostí už se u BMW stává výběr několik stupňů výbavy automobilu a výjimkou není ani X3 xDrive30e. Zákazníci budou moci volit mezi pakety Advantage, xLine, Luxury a M Sport. Potencionální zájemce potěší, že základní výbava X3 obsahuje automatickou digitální klimatizaci nebo standardní infotainment. Náročnější si zase vyberou z obsáhlé volitelné nabídky doplňků zahrnující adaptivní tlumiče, příplatkové sportovní brzdiče od divize M Sport, head-up displej a mnoho dalšího.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

BMW se chystá automobil začít prodávat během první poloviny roku 2020, nejprve ale v USA. Ceny prozatím oznámeny nebyly, dá se však předpokládat, že se budou pohybovat o něco výše, než dá zákazník za výchozí X3 xDrive 30i. Ta se začíná s automatickou převodovkou prodávat na hranici přibližně 1,4 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW X5 xDrive40i: Sametový tank

Slyšeli jste už průpovídku, že nafta patří do kamen? Dokonale hladký benzínový řadový šestiválec v téhle fialové X5 vám ji připomene po každém nastartování.

Výběr článků

Načítám