Hlavní obsah

Nová značka vozů Infiniti v Evropě už od října

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na ženevském autosalonu budou vidět první modely značky Infiniti, které se začnou prodávat u evropských prodejců. S prodeji se počítá od října letošního roku.

Článek

Původně prestižní odnož automobilky Nissan určená především pro USA se začne prodávat i v Evropě. Už v březnu se představí na ženevské motoristické výstavě první modely.

Značka spoléhá na již dnes velmi oblíbené a ve větší míře individuálně dovážené SUV s názvem FX. Ten je v USA dnes nabízen ve dvou variantách - FX35 s vidlicovým šestiválcem (na výběr je pohon buď 4x2 nebo 4x4) a FX45 s vidlicovým osmiválcem. Ten by se v Evropě měl objevit pravděpodobně až v roce 2009.

Stejně tak se začne hned od počátku nabízet i menší crossover EX. Ten je dodáván pouze se šestiválcem, ale opět s pohonem buď jen jedné nebo obou náprav.

:. Infiniti FX45foto: Infiniti

Velké naděje se vkládají i do řady G. Ta se nabízí v USA ve verzích sedan a kupé. V Evropě by se tyto vozy mohly utkat s konkurencí od BMW a Mercedesu, kde by měly navrch svou výjimečností a už v základu výbornou výbavou. V nabídce sedanu je vidlicový šestiválec o výkonu 225 kW. Kupé pak má s vidlicovým šestiválcem o objemu 3,7 l výkon 242 kW.

:. Infiniti G35 Coupéfoto: Infiniti

Infiniti hodlá prodávat ve vlastních autosalonech a nebude se snažit „vnutit“ dealerům Nissanu. To vyplynulo z malého "povstání" dealerů, kterým značka Infiniti chtěla nakázat, aby postavili na své náklady luxusní dealerství bez přispění mateřského podniku.

Podle představitelů značky bude rozjezd prodejů pomalejší a očekává se dokonce několik ztrátových období. Prodeje začnou na podzim v Německu a Velké Británii, následovat budou další státy.

Reklama

Související témata:

Související články

Inifiniti nemá u evropských dealerů podporu

Japonská značka Nissan vytvořila před léty svou luxusní divizi Infiniti, která byla určená primárně pro USA. V následujícím roce se má tato značka ale rozšířit...

Infiniti G35 Coupé: invazní armáda

Už příští rok by se měly jednotky amerických automobilových sil zvaných Infiniti vylodit na západním pobřeží Evropy a začít jí dobývat. Tentokrát jsou však...

Crossover Infiniti EX zatím jen jako koncept

Jistě znáte Infiniti řady FX. Toto mohutné SUV se díky individuálnímu dovozu prohání i v České republice. Jsou mu však už čtyři roky a přemýšlí se o jeho...

Výběr článků

Načítám