Hlavní obsah

Nová sedadla v Jaguarech budou simulovat chůzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Jaguar Land Rover vyvíjí nová sedadla s revoluční technologií, která má za cíl snižovat zdravotní rizika způsobená dlouhým sezením za volantem. Tělo si má připadat, jako by chodilo.

Nové automobilové sedadlo budoucnosti simuluje chůziVideo: Jaguar Land Rover

 
Článek

Sedadlo pro budoucnost. Taková má být novinka, na které pracuje Jaguar Land Rover. Systém ovladačů, snímačů a senzorů umístěných v pěnové výplni sedadel bude údajně průběžně během jízdy provádět malé úpravy, aby si mozek řidiče myslel, že se například procházíte.

Modernizovaný Jaguar F-Type přišel o šestiválec i manuální převodovku

AutoMoto

Jaguar chce díky systému zlepšovat zdravotní kondici svých zákazníků. Tvrdí přitom, že na světě žije 1,4 miliard lidí stále sedavějším a sedavějším způsobem, což zapříčiňuje krácení svalů nohou, boků a hýždí. Právě tomu mají nová sedadla předcházet.

„Pohodlí zákazníků a zaměstnanců je hlavním bodem všech projektů našeho technologického výzkumu. K vývoji sedadla budoucnosti využíváme naše inženýrské znalosti a technologie, které nebyly dosud v automobilovém průmyslu k vidění. Našim cílem je pomoci vyřešit problém, který postihuje lidi na celém světě,“ nechal se slyšet vedoucí zdravotnického odboru v Jaguaru doktor Steve Iley.

Další plány Land Roveru: Levný základ i luxusní kočár

AutoMoto

Kdy se taková sedadla v Jaguarech, Land Roverech nebo Range Roverech objeví, automobilka zatím nesdělila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám