Hlavní obsah

Nošovický Hyundai stále vyrábí, odbory se bouří

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích zůstává posledním velkým automobilovým závodem v Česku, který své brány nezavřel. Z obav kvůli šíření koronaviru a dalších současných potíží s tím spojených tak učinili nejen v závodech Škody, ale i v kolínském TPCA. Odbory i v Nošovicích požadují 14denní karanténu.

Foto: Hyundai

Výroba Hyundai v Nošovicích, ilustrační foto

Článek

„Když je potřeba ‚bouchat‘ sobotní přesčasy kvůli náhle zvýšené poptávce po našich výrobcích, musíme všichni táhnout za jeden provaz, ukázat sílu a jednotu - promlouvá k nám, prostřednictvím firemního tisku a televize, náš korejský pan prezident. Když je potřeba efektivněji bojovat s neviditelným a nebezpečným nepřítelem, tak to najednou máme na všechno času dostatek. Aktuálně jsme totiž jedna z posledních automobilek nejen v bývalém Československu, ale i Evropě, která stále neohlásila přerušení výroby z důvodu ochrany zdraví svých zaměstnanců,” stojí ve středečním prohlášení odborů Kovo HMMC na webových stránkách organizace.

V Kolíně se auta měla vyrábět ještě týden, nakonec se TPCA zastaví ve středu před půlnocí

AutoMoto

Krom českých závodů, které se uzavřou ve středu, se zavírá většina evropských automobilek napříč koncerny. V Nošovicích se zatím během úterý přistoupilo k omezení výroby kvůli váznoucím dodávkám dílů, které se do továrny pozdě dostávaly kamiony z Polska.

Škoda zavře výrobu, starostové se obávají problémů se zahraničními dělníky

AutoMoto

„Pro zajištění bezpečnosti zaměstnanců jsme přijali řadu opatření. Dnes jsme se zaměřili na jejich implementaci a dodržování. Kvůli logistickým problémům souvisejícím s omezeními na hranicích s Polskem dnes došlo k dočasnému přerušení provozu, nicméně nyní již výroba pokračuje,” sdělil Novinkám v úterý odpoledne tiskový mluvčí podniku Pavel Barvík.

Ve středu Barvík potvrdil, že výroba v Nošovicích nadále probíhá. S odbory je vedení společnosti v kontaktu a jednání v tomto týdnu pokračují. „Žádného nakaženého zaměstnance neevidujeme,” sdělil Novinkám.

Odbory dále ve svém prohlášení avizují, že ve čtvrtek by mělo proběhnout další jednání s vedením společnosti.

Foto: Hyundai

Administrativní budova v areálu nošovické továrny Hyundai

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám