Hlavní obsah

Nissan vyladil sportovní 370Z pro evropské silnice

Novinky, Martin Žemlička

Sportovní Nissan 370Z má nyní svou ostřejší verzi. Úpravy se týkají evropské verze, výkon šestiválcového motoru zůstává stejný, nové je naladění podvozku a několik prvků výbavy. Verzi GT Edition lze objednávat i v Česku.

Článek

Vyladění verze GT mělo na starost evropské oddělení Nissanu (NTCE). Mezi hlavní novinky patří nové nastavení tlumičů, které údajně zajišťuje vyšší jízdní komfort a snazší řízení při vysokých rychlostech. Automobil by měl být lépe ovladatelný na nerovných površích a obecně na evropských okresních silnicích. Nastavení podvozku se liší od verze pro americký trh.

Volitelná sedmistupňová automatická převodovka nově nabízí režim pro jízdu na sněhu (automobil se rozjíždí na druhý rychlostní stupeň a řídí otáčky motoru tak, aby zabránil protáčení kol). Model GT Edition se od ostatních „zetek“ odlišuje větší izolací spodku podvozku, která má za následek snížení hluku ze silnice.

Verzi GT poznáte podle šedých pruhů na bocích, na výběr jsou tři barvy karoserie - bílá a dva druhy černé. Standardem jsou 19palcová kola z kovaného hliníku.

V příplatkové výbavě je nově zadní parkovací kamera a systém monitorování tlaku v pneumatikách. Beze změn zůstal šestiválcový 3,7litrový motor s výkonem 328 koní a točivým momentem 363 Nm.

Ceny v Česku za 370Z GT Edition začínají na částce 1 169 000 korun (manuální převodovka). Verze kabrio není v této edici k dispozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Nissanu 370Z: stará škola pod milión

Přesně před čtyřiceti lety představil Nissan (v té době se automobilka jmenovala Datsun) své sportovní kupé - Datsun 240Z. Bylo to 22. října 1969 na tokijském...

Výběr článků

Načítám