Hlavní obsah

Nissan v Evropě končí s prodejem kompaktních aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská automobilka Nissan končí s prodejem vozů nižší střední třídy Almera a Pulsar, které nabízí v evropských zemích a v Rusku, píše web Automotive News. Důvodem je posun poptávky spotřebitelů v tomto tržním segmentu k vozům SUV.

Foto: Nissan 2x

Nissan Pulsar

Článek

Montáž hatchbacku Pulsar pro Evropu automobilka zastavila už v červnu, výrobu vozu Almera v Rusku ukončí do konce roku. Jediným kompaktem, který nespadá do kategorie SUV a jenž Nissan v Evropě nadále prodává, je elektromobil Leaf.

Model Pulsar se na evropském trhu objevil v roce 2014. Nissan počítal s ročním prodejem 64 tisíc vozů, vloni jich však prodal jen 25 221. Český web Nissanu už pulsar vůbec nenabízí; menší micra zůstává.

Foto: Nissan

Nissan Almera v Rusku

Sedan Almera se začal v Rusku prodávat v roce 2013 a dlouhou dobu tam byl nejprodávanějším vozem této japonské automobilky. V roce 2014 se ho prodalo 46 225 kusů. Letos figuroval na seznamu nejprodávanějších vozů na tamním trhu na 25. příčce.

Reklama

Výběr článků

Načítám