Hlavní obsah

Nissan uvede do Evropy novou řadu Tiida

Zatím se zdálo, že jediným nástupcem Nissanu Almera bude model Note. Ale na vybraných trzích je zájem i o klasiku, takže Nissan uvede v červnu tohoto roku řadu Tiida.

Článek

Nissan pečlivě prozkoumal individuální evropské trhy s cílem určit země, v nichž se soustřeďují loajální zákazníci vozů Almera a Primera, kteří by v budoucnu mohli uvažovat o koupi podobného modelu.

Vůz Tiida bude proto distribuován na trhy, na nichž existuje velká poptávka po tomto typu vozu. Mezi ně patří země ze střední a východní Evropy, ale také třeba Finsko. Samozřejmě, že nebude scházet ani Česká republika. Je možné, že značka později přehodnotí tuto strategii a představí model Tiida i na dalších evropských trzích.

Název Tiida se z hlediska ceny řadí mezi modely Note [celá zpráva] a Qashqai [celá zpráva].

Tento větší a klasičtější hatchback nabízí místo pro pět cestujících a v Japonsku, kde se nyní prodává je k dispozici jak s pohonem předních, tak i všech čtyř kol. V Japonsku jsou v nabídce dva motory o objemech 1,5 a 1,8 l. Jedná se o celohliníkové agregáty s variabilním časováním sacích a výfukových ventilů. Výkonové parametry bohužel neznáme, motory jsou totiž na různých trzích nabízeny s jinými charakteristikami.

:. Nissan Tiida jako sedan i hatchback a jeho interiér v japonské verzi. (Foto Nissan. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Automobil je na trzích nabízen jako hatchback, který má objem zavazadelového prostoru 289-463 l, sedan má pevné zadní sedačky a objem tedy stálých 467 l.

Tento model již zaznamenal prodejní úspěchy v Japonsku a Spojených státech, kde je prezentován pod názvem Versa. Očekává se, že prodeje v Evropě dosáhnou v průměru 30 000 kusů za rok. Vůz bude vyráběn v závodě Civac v Mexiku.

Bližší informace o voze budou zveřejněny v dubnu.

Anketa

Který z trojice vozů byste si raději pořidili?
Nissan Note
12,1 %
Nissan Tiida
10,9 %
Nissan Qashqai
77 %
Celkem hlasovalo 522 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Nissan Note bude od soboty v prodeji

V sobotu 11. března se oficiálně objeví v českých zastoupeních značky Nissan nový model Note. Tento vůz nelze zařadit do žádné z kategorií - zahrnuje v sobě...

Nissan Qashqai - česká premiéra

Automobil s nezvyklým jménem (čti kaškaj) nahradí jak Nissan Primeru, tak i Almeru Tino. A aby toho nebylo málo, snažil se qashqai ještě něco "utrhnout"...

Výběr článků

Načítám