Hlavní obsah

Nissan Townstar přijíždí jako třetí do party, k mání bude i elektrická varianta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka představila Townstar jako užitkovou dodávku i osobní minivan. V portfoliu nahradí model NV200, na trhu už ale najdete dva úzce příbuzné vozy.

Nissan představuje TownstarVideo: Nissan

 
Článek

Prvním byl letos Renault Kangoo, následoval Mercedes-Benz Citan a třetím do alianční party je právě Nissan Townstar. Oproti zmíněným sourozencům se liší v podstatě jen přídí s odlišnou maskou chladiče a logy kolem dokola.

Stejně na tom je i uvnitř, kde vůz v užitkové podobě dokáže zaujmout i absencí B-sloupku pro snazší nakládání. V tu chvíli lze přeskládat přepážky tak, že vytvoří clonu mezi řidičem a nákladem.

Renault představuje nové Kangoo. Má chytré dveře a elektrickou variantu

AutoMoto

Interiér se mírně liší v užitkové a osobní variantě, láká konektivitou a moderními prvky výbavy včetně 8- až 10palcového dotykového displeje uprostřed, 360stupňové kamery či prvků semiautonomního řízení.

S nákladovým prostorem o velikosti 4,3 krychlového metru nabízí větší ložnou plochu než dosavadní model NV200, pojme dvě europalety.

Mercedes představuje citan nové generace

AutoMoto

Pod kapotou bude nejprve k mání přeplňovaná zážehová třináctistovka o výkonu 130 koní a 240 Nm maximálního točivého momentu. Stejně jako u zmíněných sourozenců ji doplní zcela elektrická varianta. Elektromotor má 90 kW (122 k) a 245 Nm. Baterie o kapacitě 44 kWh umožní dojezd 285 km.

Nissan s novinkou počítá i pro evropský trh, příjezd do Česka zatím není potvrzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám