Hlavní obsah

Nissan postavil pojízdnou truhlářskou dílnu. Dodávka má i elektrickou centrálu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Častokrát nás zahlcují automobilky koncepty, které jsou neužitečné. Prakticky k ničemu, jsou jen pěkné na oko. V Bruselu ale představil Nissan svou dodávku NV300, která je užitečná dostatečně.

Foto: Nissan 2x

Je zde i lehký externí pracovní stůl

Článek

Bruselský autosalon představil dodávku přestavěnou britskou firmou Studio Hardie na pojízdnou inteligentní truhlářskou dílnu. Proč? Sice se neuvažuje, že by něco takového hodlal Nissan vyrábět sériově, ale automobilce je jasné, že budoucnost je v praktických řešeních. V nich se dá bojovat s konkurencí, protože dnes už všechny značky nabízejí prakticky to samé.

Tahle truhlářská dílna je uvnitř vybavena skladovacími prostory, stolem, počítačem s dotykovou obrazovkou nebo také pojezdovou a otočnou židličkou. Externí pracovní stůl má samozřejmě držáky na všechno potřebné nářadí. Zajímavé je na něm i to, že jeho součástí je i přenosná elektrická centrála nazvaná Energy Roam.

Jde o komplet akumulátorů z Nissanu Leaf, které mají kapacitu 1 kWh. Připojeno může být i několik elektrických zařízení najednou. Akumulátory se mohou dobíjet ze sítě, za jízdy z rekuperace energie nebo ze solárních panelů, které jsou na střeše.

Foto: Nissan

Tahle zásobárna elektrické energie se prý bude vyrábět a prodávat

Možná ještě zajímavější je ovšem informace, že na jaře tohoto roku by se měl rozeběhnout prodej této centrály v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám