Hlavní obsah

Nissan plánuje prodávat do tří let elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan se rozhodl pro velkou expanzi ekologicky přátelských automobilů. V jeho plánech nechybí elektromobil, hybrid i nízkoemisní diesely. První z nich by se měl objevit již za tři roky.

Článek

Podle ekonomického časopisu Nihon Keizai plánuje Nissan do tří let uvést malý vůz s pohonem na elektřinu. O uchování energie by se měly postarat Li-on baterie. Bude to první vlaštovka ve výraznějším zaměření značky na ekologické automobily.

Jako druhý by se měl objevit hybridní vůz se zážehovo-elektrickou pohonnou jednotkou. Tento vůz by měl vzejít ze spolupráce vývoje automobilek Nissan, Honda a Toyota. Nástup hybridu můžeme očekávat v roce 2010.

Během celé této doby ale bude pokračovat spolupráce v rámci koncernu Renault-Nissan a výsledkem by měly být i nové nízkoemisní vznětové motory: Jejich technologie založená na recirkulaci výfukových plynů a několikanásobném filtračním cyklu emisí se objeví pravděpodobně již příští rok nebo rok následující.

Zatím pokračuje Nissan na vývoji dalších verzí ekologických vozů, které pohání bioethanol či palivové články. Jejich nasazení na trh je však zatím v technologickém nedohlednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám