Hlavní obsah

Nissan 350 Z s turbodmychadlem možná do série

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Goodwoodu se představil nejrychlejší Nissan současnosti. Model 350 Z GT-S disponuje přeplňovaným šestiválcem, o objemu 3,5 l, který má 280 kW. Není vyloučeno, že by se mohl dostat i do sériové výroby.

Článek

Projekt vedený Steve Robbinsem připravil opravdovou lahůdku pro goodwoodský festival rychlosti [celá zpráva]. Na sériový motor dokázali instalovat přeplňování od švýcarské firmy Novidem. Díky tomu se výkon zvýšil na 280 kW a točivý moment z 353 na 425 N.m. Díky tomu se dokázalo zrychlení z 0 na 100 km/h (standardně za 5,8 s) stáhnout o jednu sekundu. Zajímavý je i kontrolovaný obtok výfukových plynů, který přes EGR ventil reguluje maximální otáčky motoru a dobré spálení výfukových plynů.

Také podvozek získal nové pružení a tlumení. Podle Robbinsna získal vůz mnohem lepší vlastnosti pro rychlou jízdu na obyčejných silnicích. Bilstein tlumiče jsou sice tvrdší, ale mají rychlejší odezvu, čímž lépe "přilepí" pneumatiky na vozovku.

A jak je to s výrobou? Tento vůz je zatím originál, ale není vyloučeno, že by se mohl vyrábět. Podle některých zpráv se zdá, že v Nissanu Europe je silná klika, která se snaží posílit image značky směrem k výkonnějším vozům.

Reklama

Související témata:

Související články

V Goodwoodu budu dvě lahůdky od Nissanu

Na tradičním Festivalu rychlosti v Goodwoodu (7.-9. července) se představí několik velmi zajímavých vozů. Nissan sem přiveze hned dva koncepty - Murano...

Výběr článků

Načítám