Hlavní obsah

Neuvěřitelné BMW Z4 se zcela vymyká designérskému jazyku značky

Zatím jen koncept, ale prý velmi blízký sériovému modelu BMW Z4. To je tohle auto, které se zcela vymyká dosavadnímu designérskému jazyku značky.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Článek

Také to říká sám Adrian van Hooydonk, šéf designu koncernu BMW – tohle je nový design a musíme si na něj zvyknout. BMW mění směr a ten směr je plný ostrých hran a dynamických tvarů. Tohle Z4 vypadá, jako by letělo po silnici, i když stojí. Tady není žádné retro vzpomínání. Tohle je zcela nový design, který naopak trochu připomíná konkurenční Jaguar.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Krásně tvarovaný nárazník s karbonovými tmavými křídly nebo kryty oblouků za sedadly jsou unikátní. Stejně jako interiér. Ten jakoby rozepisuje to, co je k nalezení v BMW doposud, jen moderně, hranatě. Třeba ohromný displej je součástí kapličky přístrojů za volantem. Je jako u Mercedesu. Tady je vystouplý, černý a ostrý. Teprve pod ním jsou dva protáhlé výdechy ventilace. A protože to je koncept, tak má samozřejmě i několik detailů, jako jsou stopky na volantu a jejich ovládání ohromnými červenými tlačítky.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Technika nového BMW Z4 bude shodná s novou Toyotou Supra. Základem bude čtyřválec s výkonem 145 kW, výkonnější verze bude mít 184 kW a řadový šestiválec pak nabídne 250 kW.

Anketa

Oznámkujte nové BMW Z4
1
90,5 %
2
3,5 %
3
2,3 %
4
1,1 %
5
2,6 %
Celkem hlasovalo 1987 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám