Hlavní obsah

Nesmrtelná Lada 4x4 dostala další facelift

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská automobilka Lada představila modernizovanou verzi svého legendárního off-roadu. Skromný off-road ale stále spoléhá na to, co zdobilo jeho předchůdce více než 40 let nazpět, jen má aktuálně jiné jméno.

Foto: Lada

Nová Lada 4x4 je nástupcem modelu Niva

Článek

Legendární automobil se bez drastických změn či úprav vyrábí v Rusku už od roku 1977 a stále sází na to stejné. Off-road je vyhlášený svojí spolehlivostí a dostupností v terénu, kterou získával a stále ji potvrzuje díky stálému pohonu všech čtyř kol a čtyřválcovému motoru.

Niva už možná nebude Chevroletem, AvtoVAZ vyplatí GM ze společného podniku

AutoMoto

Lada i v rámci faceliftu pro rok 2020 vsadila na stejné zbraně. Novinku, která se nyní místo Niva z právních důvodů jmenuje 4x4, zdobí znovu jednoduchý design, který se doopravdy příliš nezměnil už čtyři desetiletí. Pod maskou přibyla snad jen mlhová světla.

Foto: Lada

Nová Lada 4x4 sází na stejný design už desítky let

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lada 4x4 před modernizací, změny hledejte lupou.

Podobně strohý a účelný je pak i vnitřek vozidla, kde ovšem oproti minulým modelům Lada přistoupila k instalaci klimatizace s manuálním ovládáním. Na středové konzoly pak najdou zákazníci třeba držáky na pití nebo malý odkládací prostor. Rusové také slibují, že má jejich 4x4 nová, pohodlnější sedadla a elektricky ovládaná okénka.

Tesla Cybertruck by v Evropě nedostala silniční homologaci, míní expert

AutoMoto

Změny se, naštěstí, nedotkly motoru. Legendární ruský nezmar stále sází na 1,7 litrový zážehový motor, který produkuje 83 koňských sil a výkon posílá na všechny čtyři kola. Automobil je také vybavený pětistupňovou automatickou převodovkou. Modernizované provedení se prostřednictvím dovozců může dostat i na český trh, ovšem zatím za neznámou cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám