Hlavní obsah

Nejsilnější a nejrychlejší Volkswagen Arteon je z Austrálie

Novinky, fra

I když Volkswagen ještě stále modelu Arteon neposkytl motor, který by si zasloužil (V6), i tak se čtyřválcem dokázali v Austrálii velké věci. Tohle auto se totiž má zúčastnit tradičních australských závodů World Time Attack Challenge.

Nejsilnější a nejrychlejší Volkswagen ArteonVideo: Volkswagen Australia

 
Článek

Australský Volkswagen už od pohledu vypadá skvěle. Polep karoserie je od místního pouličního umělce Simona Murrayho (známého pod přezdívkou KADE). Jenže to je jen elegantní obal toho důležitého. Volkswagen Arteon se změnou přejmenoval na ART3on a to jméno mu opravdu sedne.

Pod kapotou se totiž objevuje hromada úprav, které nejsou vůbec malé. Nejde ani tak o vestavbu prostorového bezpečnostního rámu. Spíš o to, co prodělal motor s původním výkonem 276 koní. Dostal totiž turbodmychadlo od RacingLine, které už potřebuje nové sací potrubí i sportovní vzduchový filtr. Palivové čerpadlo muselo být nahrazeno, protože to staré už nestíhalo. Stejně tak je kompletně nový i výfukový systém.

Foto: Volkswagen Australia

Volkswagen ART3on

Podvozek ukazuje nové pružení Bilstein Clubsport, ohromné brzdy APR a pneumatiky Pirelli P-Zero Trofeo. Výsledek je, že výkon poskočil o 207 koní na výsledných 483 koní a točivý moment má špičku v 600 N.m. Přes DSG se přenáší síla na všechna kola.

Jaká je maximální rychlost, nebylo uvedeno. Určitě ale víc než 250 km/h. Víme však, že původní zrychlení z 0 na 100 km/h, které bylo 5,6 s, se zlepšino na 3,9 sekundy.

Auto je pochopitelně určeno na jedinou akci a nejde tak o žádnou nabídku pro stavbu a odkup. Takže všichni zájemci mají bohužel smůlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám