Hlavní obsah

Nejrychlejší Volkswagen Golf přijíždí v karoserii kombi

Golf R se ukazuje v praktičtější karoserii Variant. Stejně jako všechny kombi wolfsburgského bestselleru má delší rozvor a zavazadelník, technika ale zůstává shodná.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf R Variant

Článek

Stejně jako u hatchbacku poznáte vrcholnou verzi R podle odlišných nárazníků s výraznějšími vstupy vzduchu, modrého lemování světlometů devatenáctipalcových kol či čtveřice koncovek výfuku. Variant má samozřejmě jinou záď, delší zadní převis i rozvor náprav.

Turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI má výkon 235 kW (320 koní) a točivý moment 420 Nm. Standardem je pohon všech kol a sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Volkswagen představuje nový Golf Variant, kombi má ještě větší kufr než předchůdce

AutoMoto

Kombi akceleruje z nuly na 100 km/h za 4,9 sekundy, což je kvůli vyšší hmotnosti o 0,2 sekundy pomaleji než v případě hatchbacku, se kterým se shodne na maximální rychlosti 250 km/h.

Omezovač rychlosti lze ale díky balíčku R-Performance posunout na 270 km/h. Patří do něj ještě 19palcová kola a jízdní režimy Special pro jízdu na okruhu Nordschleife a Drift, který preferuje pohon zadní nápravy k přetáčivějšímu chování.

České ceny zatím neznáme, ovšem Variant by měl přijít na o něco vyšší základní cenu, než je 1 195 900 Kč v případě hatchbacku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám