Hlavní obsah

Nejrychlejší Audi TT bude mít pod kapotou přes 300 koní

Novinky, maž

Prozatím plnil roli nejvýkonnějšího kupé Audi TT model TTS s výkonem 272 koní a 350 Nm točivého momentu. Dlouho se spekulovalo o ještě silnějším modelu RS a Audi nyní konečně přináší první informace a fotografie. Audi TT RS bude mít výkon přes 300 koní.

Článek

Výkonné pětiválcové zážehové motory mají u Audi dlouhou tradici; jejím novodobým pokračovatelem je pětiválec s přímým vstřikováním benzinu a přeplňovaným turbodmychadlem, který se dostane do modelu TT RS. Nejvýkonnější Audi TT bude příští týden odhaleno na Ženevském autosalonu.

Výkon jeho přeplňovaného motoru o objemu 2,5 litru nabídne více než 300 koní (221 kW). Spekuluje se o výkonu 340 koní a 450 Nm točivého momentu. Audi slibuje i „jedinečný zvuk“, čemuž věříme, protože už TTS mělo řádně naladěný výfuk (test a video zde).

:. Audi TT RS dostane pevný zadní spoiler.

Zrychlení z klidu na 100 km/h bude pod pět vteřin (Audi zatím přesné číslo neřeklo) a nejvyšší rychlost omezená klasicky na 250 km/h. Nechybí pohon všech kol quattro. Audi TT RS má karoserii vyrobenou převážně z hliníku podle principu Audi Space Frame. Audi TT RS se představí ve verzích kupé a kabrio. Prodej by podle všeho měl být zahájen už v květnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi A4 se převléklo do terénu

Pokud chcete auto s pohonem 4x4, ale velká SUV míjíte velkým obloukem, pravděpodobně jsou ve vašem hledáčku běžné kombíky s mírně zvýšenou světlou výškou...

Výběr článků

Načítám