Hlavní obsah

Nejprodávanějším výrobkem Volkswagenu je párek. Slaví 45 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen vyrábí pro vlastní kantýny, ale i pro prodej mimo firmu, vlastní currywursty, které mají i své katalogové číslo. Letos slaví 45 let od začátku výroby a v loňském roce jich připravil 6,8 miliónů kusů.

Foto: Profimedia.cz

Volkswagen vloni vyrobil 6,8 miliónu currywurstů.

Článek

Volkswagen vyrábí primárně automobily a po světě jich jezdí milóny. V loňském roce vyjelo z bran továren více než 6 miliónů aut s logem Volkswagen. Ovšem, žádné z nich nemá nárok být nejprodávanějším produktem značky Volkswagen.

Korunu si za loňský rok odnáší něco úplně jiného - párek, konkrétně currywurst. Volkswagen si pro své kantýny, ale i pro prodej mimo firmu, vyrábí tuto uzeninu vlastní už od roku 1973. To znamená, že letos slaví pětačtyřicáté výročí. Od roku 2010 je vyrábí i ve vegetariánské verzi.

Foto: Profimedia.cz

Volkswagen Currywurst

V roce 2017 se currywurstů značky Volkswagen vyrobilo 6,8 miliónů kusů, tedy podstatně více než všech automobilů dohromady. Párek má dokonce vlastní katalogové číslo - 199 398 500 A.

Párky se vyrábí ve Wolfsburgu zejména z vepřového masa, které je dováženo třikrát týdně. „Náš currywurst má obsah tuku jen 20 procent. Normálně to bývá kolem 35 procent,” říká vedoucí řezník Franco Lo Presti, který ve firmě pracuje už od roku 1979.

Reklama

Výběr článků

Načítám