Hlavní obsah

Nejprodávanějším produktem Volkswagenu za loňský rok není Golf, ale párek

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste spočítali všechna auta, která byla loni prodána jako nové Volkswageny, nestačil by jejich počet i tak na párky z wolfsburské továrny této německé značky. Mají své kódové označení podobně jako náhradní díly. Ovšem i ty ve statistice spolehlivě předčí.

Foto: Profimedia.cz

Párek od Volkswagenu

Článek

Pokud byste přemýšleli nad nejprodávanějším produktem Volkswagenu, možná byste laborovali někde mezi hatchbackem Golf či užitkovým Transporterem.

Ovšem do úvahy vezměte, že v 50 automobilkách po celém světě vyrobil za rok 2019 Volkswagen 6,2 milionu aut. Ve wolfsburgské továrně na párky ale zvládli vyrobit a prodat 6,8 milionu populárních uzenin.

Volkswagen si pro své kantýny, ale i prodej mimo firmu, vyrábí tuto uzeninu vlastní už od roku 1973. Od roku 2010 vyrábí párky i ve vegetariánské verzi. Dokonce mají i své kódové označení 199-398-500-A. Stejný kód s písmenem B na konci pak prozradí, k čemu jsou párky primárně určené, patří totiž ke kari kečupu.

Volkswagen Golf s 333 koňmi? Uniklá fotografie láká na vrchol osmé generace

AutoMoto

Nedávno navštívil specifickou továrnu moderátor Richard Hammond se svým pořadem, kde fakta nastínil.

Až se tedy budete shánět po náhradních dílech v servisu Volkswagen, měli by technici tento specifický náhradní díl pod uvedeným kódem najít. Jak váš šprým uprostřed pracovního dne vezmou, už je jen na nich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám