Hlavní obsah

Nejprodávanějším autem světa je už 15 let stejný model

Novinky, laz

Společnost Focus2Move vydala každoroční statistiku celosvětových prodejů aut. První čtyři příčky se meziročně nezměnily, králem je už od roku 2004 Toyota Corolla.

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Článek

Leden je měsíc bilancování. Co se týče světových prodejů aut, žádné překvapení ani nyní na předních příčkách modelů nevidíme. Vévodí sedan a hatchback nižší střední třídy vyráběný po celém světě v několika závodech – Toyota Corolla.

Oproti loňsku si navíc corolla polepšila o čtyři procenta na 1,2 milionu prodaných kusů. Druhý zůstává tradičně suverénně nejprodávanější vůz ve Spojených státech, Ford řady F, ten si udržel milionový prodej i přes mírný pokles o 1,1 procenta. Třetí je opět toyota. SUV RAV4 se prodalo 931 tisíc kusů, což představuje dvanáctiprocentní nárůst.

Test Toyoty Corolla 1.8 Hybrid: Už se neschovává

AutoMoto

I přes masivní nástup popularity SUV je tak stále největší masovkou konzervativní corolla  a za ní v závěsu starý dobrý americký pick-up. Největší propad v rámci první desítky zaznamenal Volkswagen Golf – ze šestého až na deváté místo. Ovšem wolfsburský hatchback loni zažil poslední rok ve své sedmé generaci a letos mu pravděpodobně v číslech pomůže nástup „osmičky”.

10 nejprodávanějších vozů světa za rok 2019 najdete ve fotogalerii.

Reklama

Související články

Toyota Yaris se bude vyrábět v Kolíně

V kolínském závodě TPCA se bude vyrábět nový model Toyota Yaris. Zcela poprvé budou ze zdejších linek díky tomuto modelu sjíždět vozy nejen s benzinovým, ale...

Výběr článků

Načítám