Hlavní obsah

Nejostřejší kona už je na Ringu. Nový hyundai se připravuje na představení

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai tvrdě pracuje na dalším silném modelu ve své nabídce. Po uvedení i30 N a nově i menšího i20 N přijde brzy na trh i crossover Kona N. Už podstupuje zkoušky na slavném Nürburgringu.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona po faceliftu (ilustrační foto).

Článek

Představení nového ostrého hyundaie se kvapem blíží. Alespoň tomu tedy vše naznačuje, protože Jihokorejci už začali na nejslavnějším německém okruhu Nürburgring testovat ostrou verzi crossoveru Kona s přízviskem N.

Označení N už Hyundai použil u jednoho ze svých nejprodávanějších modelů i30 N a před nedávnem i u menšího městského hatchbacku i20 N. Kona N by oba modely měla doplnit.

Nabídnout by měla ostrý design a rozhodně i bohatší sportovní výbavu. Očekávat můžeme difuzor nebo zadní spoiler. Leccos může naznačit nedávný facelift modelu Kona, konkrétně jeho designová úprava N-Line.

Hyundai Kona má po faceliftu, nová verze N Line se tváří sportovně

AutoMoto

Po velkém úspěchu modelu i30 N budou ale s jistotou největší očekávání ležet na technice pod kapotou. Silný hatchback těžil od samého začátku ze silného dvoulitrového motoru pod kapotou a zdá se, že právě tento osvědčený motor využije i Kona N. Konkrétně se jedná o přeplňovaný čtyřválec s výkonem buď 250, nebo v případě verze Performace 280 koní.

Korejci se pouští mezi malé ostré hatchbacky, Hyundai představuje i20 N

AutoMoto

Hyundai není příliš sdílný ohledně bližších detailů o svém, v pořadí už třetím modelu s označením N. Právě proto nelze určit, kdy přesně se ostrá kona definitivně představí v celé své kráse. Pokochat se tak můžeme pouze špionážními snímky z Nürburgringu.

Test Hyundaie i30 N Fastback: Elegantní ničitel klikatých okresek

AutoMoto

Tam ostatně Hyundai plánuje zůstat delší dobu. V blízké době totiž hodlá zařadit na své portfolio i své druhé největší SUV Tucson ve verzi N a také nedávno představený nový model Elantra. Ten však bude nejspíše jen pro trh v Americe a Asii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám