Hlavní obsah

Nejostřejší evropský Ford Mustang dorazil na český trh

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České zastoupení Fordu potvrzuje, že speciální edice Mustangu míří i do českých autosalonů. Mach 1 přináší větší výkon i další odlišnosti.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach 1 v evropské specifikaci

Článek

Mach 1 je v rámci evropské nabídky Fordu tím nejostřejším novodobým Mustangem. Drsných edic ikonického modelu nabízí na domácím trhu v USA automobilka několik, ale s evropskými emisními předpisy není jednoduché si další verzi pětilitrového osmiválce obhájit.

Na českém trhu přijde Mach 1 na minimálně 1 649 900 korun, což je v porovnání s výchozí osmiválcovou variantou GT o 300 tisíc korun více.

Sousedův hlučný mustang utišil nevybíravým způsobem

AutoMoto

Srdcem vozu je celohliníkový vidlicový osmiválec o objemu pět litrů. Zatímco klasické provedení GT má výkon 330 kilowattů, 449 koní, v tomto modelu je naladěný na 338 kilowattů, 460 koní, a to při 7250 otáčkách za minutu. Americká varianta je však ještě o 26 koní potentnější.

Ford uvádí, že některé komponenty, jako například přídavný chladič motorového oleje, otevřený vzduchový filtr, sací potrubí i škrticí klapky o průměru 87 mm, má Mach 1 společné s modelem Mustang Shelby GT350, prodávaným v Severní Americe.

Ford objevil na fotkách v archivu prototyp záhadného mustangu

AutoMoto

Na výběr bude mezi manuální šestistupňovou převodovkou a desetistupňovým automatem, za který se připlácí 70 tisíc. Manuální skříň je osazena dvoutalířovou spojkou, proto má snášet i agresivní změny rychlostních stupňů ve vysokých otáčkách, včetně řazení nahoru bez ubrání plynu.

Konstruktéři zapracovali rovněž na zlepšení aerodynamiky vozu, Mach 1 vytváří o 22 procent vyšší přítlačnou sílu než Mustang GT. Například zadní difuzor je opět převzatý ze Shelby GT500.

Objednávky již český Ford spustil, první vozy by se u českých dealerů měly objevit v květnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám