Hlavní obsah

Nejlehčí motorka světa váží pouhých 35 kilogramů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost APWorks, kterou vlastní letecký gigant Airbus, představila motocykl částečně vytvořený na 3D tiskárně. Jde o nejlehčí motocykl na světě, který váží 35 kilogramů. Vyrobí se padesát kusů, jež budou v prodeji za přemrštěných 1,35 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Airbus představil motorku z 3D tiskárnyVideo: APWorks

 
Článek

Je to elektrokolo, nebo motorka? Těžká otázka. My se kloníme k první variantě, výrobce APWorks trvá na tom, že jde o motocykl. V tomto případě jde o nejlehčí motocykl světa, protože váží pouhých 35 kilogramů.

Rám stroje nazvaného Light Rider váží šest kilogramů a pro jeho vývoj i výrobu byl použit 3D tisk, ostatní díly jsou vyrobeny běžným způsobem. Speciální hliníková slitina Scalmalloy má údajně pevnost titanu.

Dojezd na plně nabité akumulátory činí 60 kilometrů. Light Rider vyvine díky 6kW elektromotoru (8 koní) nejvyšší rychlost 80 km/h a zrychlit z nuly na 45 km/h dovede za tři sekundy. Vyrobí se 50 kusů, každý bude v prodeji za astronomických 1,35 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám