Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa si objednal 20 000 aut

Novinky, fra

Mercedes postavil v americkém Charlestonu novou továrnu na dodávkové modely Sprinter. Ovšem kapacita továrny je na několik měsíců vyblokovaná, i když ještě výroba pořádně nezačala. Jediný zákazník totiž objednal 20 000 aut.

Foto: Mercedes-Benz 2x

Tyto vozy už svého majitele mají - Amazon.

Článek

Velké zakázky u automobilek jsou samozřejmě velmi cenné. Tato je ale nejcennější. Objednal si ji totiž nejbohatší muž světa – Jeff Bezos, zakladatel a šéf největšího internetového obchodu Amazon. Jeho jmění odhadl v červenci magazín Forbes na 151 miliard dolarů (3,3 biliónu korun).

Foto: Mercedes-Benz

Továrna v Charlestonu teď plní největší zakázku na auta na světě

Jenže toto byla objednávka právě pro Amazon. Obchod se už nechce spoléhat na externí přepravce a vytváří nyní vlastní velký vozový park a síť dopravních franšízantů. Pokud jde o firmu, která má víc než 40 vozidel a rozhodne se přestoupit k Amazonu, dostane velké slevy na pronájem aut a minimální roční výnos v přepočtu 6,7 miliónu korun.

Těm, kteří chtějí jezdit a sami nemají tolik aut, právě Amazon zapůjčí za výhodných podmínek tento vůz. Výhodná nabídka zahrnuje pronájem s nízkou sazbou a slevy na pohonné hmoty. Zájem je velký. Dokonce tak velký, že původní objednávka ani těch 20 000 vozidel nezahrnovala. Ale po ohromném zájmu byl požadavek navýšen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám