Hlavní obsah

Nástupce Porsche 928 je stále ve hře, třídveřovou Panameru ve Stuttgartu nezavrhli

Novinky, Daniel Havlina

Při jedné australské tiskové konferenci s vedoucím produktové řady Porsche Panamera přišlo slovo na velmi zajímavé téma. Otázka zněla, zda Porsche počítá se znovuzrozením kdysi oblíbeného modelu 928, dvoudveřového luxusního kupé, které by dnes konkurovalo Mercedesu i BMW.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Turbo S po faceliftu

Článek

Otázku ohledně novodobého modelu 928 položil jeden australský server Thomasi Friemuthovi, který má v současné době na starosti velký sedan Panamera. Právě on přiznal, že se o vzniku dvoudveřového kupé s kolegy často baví.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 928 Clubsport na srazu k 70. výročí sporťáků značky

„Konečné rozhodnutí ještě nepadlo. O tomto tématu nicméně diskutujeme, a to hned několik let. Umíme si tuhle variantu představit, protože naši největší konkurenti dvoudveřová auta vyrábějí,“ nechal se slyšet Friemuth, kterého ale podobné otázky absolutně nerozhodily, a naopak si dovolil i zavtipkovat.

„Myslím, že v nabídce máme jedno dvoudveřové auto, myslím, že se jmenuje 911 a je celkem slušné,” dodal.

Porsche omladilo panameru, Turbo S se už obejde i bez baterií

AutoMoto

Friemuth pak ale znovu zvážněl a uvedl, že v současné době nemůže k danému tématu příliš mluvit, protože se stále s kolegy rozhodují. „Mám ale velké množství nápadů,“ dodal na závěr jeden z hlavních mužů z vývoje.

Téma, zda Porsche nevyrobí nástupce legendárního kupé 928, které se vyrábělo mezi lety 1987 a 1995, se otevřelo v posledním roce, když BMW znovu zavedlo osmou řadu kupé a Mercedes oznámil vývoj zcela nového modelu SL. Porsche proto patrně nechce usnout na vavřínech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám