Hlavní obsah

Na trh přijde Fiat 500 také jako kabrio

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfdesignér Fiatu, Roberto Giolito, potvrdil, že na trh přijde i otevřená verze veleúspěšného retro autíčka Fiat 500. Zatím nikdo oficiálně neřekl, kdy se nový kabriolet objeví; zahraniční média uvádějí coby nejbližší termín rok 2010.

Článek

Fiat se dlouhá léta potácel v krizi a není to tak dávno, co byla automobilka zralá na zavření. Nicméně dnes je už všechno jinak a italský Fiat dokonce vykazuje třímiliardový zisk. Hodně k tomu přispělo i uvedení retro modelu Fiat 500 - tohle supermini nestačí v polské továrně Fiatu vyrábět, jaký je o něj zájem.

O verzi kabrio jsou oficiálně známy pouze dvě věci: bude se vyrábět a bude mít látkovou střechu. Tak se k malému Fiatu hodí mnohem lépe než plechová střecha, protože látková je lehčí, nezabírá v kufru tolik místa, lépe vypadá a koneckonců je i levnější.

Na pětistovku kabrio se můžete těšit zhruba za dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat 500 Abarth: stvořen na závodní okruhy

Malé závodní auto se celým jménem jmenuje Fiat 500 Abarth Assetto Corse. Závodní verze, vyvinutá společně s Fiatem a jeho dvorní tuningovou firmou Abarth,...

Fiat uvažuje o nové značce levných aut

Italská automobilka Fiat uvažuje o vytvoření nové značky levných vozů. Uvedl to ve středu generální ředitel společnosti Sergio Marchionne. Fiat se připojil...

Výběr článků

Načítám