Hlavní obsah

Na české Auto roku 2020 je nominováno 26 vozů

Novinky, laz

Česká anketa o nejlepší auto roku zná své nominované. V rámci 26. ročníku bude porota vybírat docela symbolicky ze 26 modelů. Nechybí ani elektromobily a plug-in hybridy.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Auto roku v ČR 2020

Článek

Za loňský rok slavil Ford s Focusem, už se ale chystá volba nástupce. O titul Auta roku v ČR se utká 26 vozů. Tedy alespoň tak vypadá předběžný seznam, který se ještě ve finále může lišit.

Pravidla jsou totiž znovu taková, že do ankety může být přihlášen model, který je novinkou v termínu od 30.10. 2018 do 31.12. 2019. Musí mít minimálně významně pozměněnou karoserii a pohonné ústrojí, typicky jde ale o opravdové novinky. K poslednímu dni roku musí být model sériově vyráběn a prodáván v České republice.

Volit bude 25 porotců a rubrika AutoMoto serveru Novinky.cz zde má svého zástupce. Volba bude dvoukolová a vítěze se opět dočkáme na začátku příštího roku.

Z nominovaných jmenujme abecedně vozy: Audi e-tron, BMW řady 3, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Honda CR-V Hybrid, Hyundai i30 N Fastback, Kia XCeed, Lexus ES a UX, Mazda CX-30, Mitsubishi Outlander PHEV, ASX a L200, Opel Corsa a Zafira Life, Peugeot 208 a 508 SW, Renault Clio a Captur, Seat Tarraco, Subaru Forester e-boxer, Suzuki Jimny, Škoda Kamiq, Toyota Corolla a RAV4, Volkswagen T-Cross.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám