Hlavní obsah

Na Audi A2 je spolehnutí

Právo, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepřekonatelný vůz co se týká kvality a spolehlivosti - takový je podle německé společnosti TÜV, mezinárodně respektované autority v oblasti technických certifikací a kvalitativních norem, kompaktní Audi A2.

Foto: Tomáš Vašut
Článek

Ve své nejnovější tradiční ročence TÜV Auto-Report 2004, která hodnotí spolehlivost resp. četnost závad automobilů, se mezi vozy do tří let stáří umístilo Audi A2 na prvním místě!

Verdikt expertů TÜV hovoří jasně: "Audi A2 se vyplatí. Je to po všech stránkách mimořádně kvalitní vůz a z každého detailu je patrná snaha výrobce prosadit tento model do prestižní kategorie." Audi A2 se zasloužilo o to, že po téměř dvaceti letech se německá značka umístila na nejlepším místě žebříčku TÜV Auto-Report.

Letošní ročenka TÜV Auto-Report 2004 je založena na statistických údajích z více než 7,5 miliónu servisních kontrol a zásahů. Audi A2 získalo nejlepší ocenění při hodnocení zavěšení kol, palivového a výfukového systému. Celkem 91,6 procenta ze všech "á dvojek", které prošly technickou kontrolou, nevykázalo vůbec žádnou závadu.

Audi A2 tak v krátké době už podruhé výrazně potvrdilo své kvality - v roce 2003 renomovaná agentura J. D. Power zkoumala, jak jsou němečtí řidiči spokojeni se svými vozy a Audi A2 bylo vyhodnoceno jako nejlepší německý vůz kompaktní třídy.

Neméně skvěle zabodovalo také v roce 2002, kdy jej společnost Dekra ve svém výkazu závad osobních automobilů vyhodnotila jako nejlepší vůz své třídy mezi vozy do tří let stáří. Na svoji spolehlivost Audi A2 upozornilo také při vytrvalostním testu na 100 000 km.

Reklama

Související témata:

Související články

Zřícená střecha poničila veterány z Tatry

Pod tíhou mokrého sněhu se v noci na čtvtek zřítila střecha objektu bývalého technického muzea v Kopřivnici na Novojičínsku. Ocelová konstrukce prosklené...

Výroba Bugatti Veyron jde na rok k ledu

Nelichotivé finanční výsledky koncernu Volkswagen a řada technických problémů poslala na více než rok k ledu plány na sériovou výrobu supersportu Bugatti...

Maybach SV12: luxusní kancelář na kolech

V německé automobilce Brabus se patrně rozhodli ohromit všechny návštěvníky ženevského autosalonu a přišli s přestavěným modelem superluxusního vozu Maybach,...

Výběr článků

Načítám