Hlavní obsah

Mrňous Citroën C2 dostal lehký facelift a nový motor

Novinky, Martin Žemlička

Druhý nejmenší model francouzského Citroënu - C2 - prodělal po pěti letech po uvedení do prodeje zkrášlující facelift. Všimnete si jej především při pohledu zepředu.

Článek

V případě představované cé-dvojky rozhodně nejde o nový model, nýbrž o menší facelift (přeci jen, pět let je v automobilovém průmyslu dlouhá doba) a uvedení nového motoru 1,6 HDI, známého i z jiných modelů koncernu PSA (Peugeot Citroën).

Nové tvary vyniknou především při pohledu zepředu, kdy je C2 více zakulacená s lehce přimhouřeným „výrazem“ světlometů. Rovněž maska chladiče je jiná, stejně jako mlhové světlomety.

:. První generace modelu C2. Vyráběla se od roku 2003 do letošního roku, kdy bude nahrazena faceliftovanou verzí.

Pod kapotou je nově k dispozici oblíbený motor 1,6 HDI. Tento přeplňovaný naftový agregát nabízí nejvyšší výkon 110 koní a točivý moment 240 Nm, jenž je dostupný již od 1750 otáček za minutu. Kombinovaná spotřeba v jeho případě činí 4,4 litru nafty. Ekologicky uvědomělejší řidiče jistě potěší nízké emise oxidu uhličitého.

:. Citroën C2 pro modelový rok 2009

Kromě tohoto motoru jsou k dispozici ještě dva vznětové (68 a 110 k) a čtveřice benzínových s výkony od 60 do 122 koňských sil.

Datum uvedení modelu C2 v modelové verzi pro rok 2009 zatím nebylo sděleno.

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën C2 VTS i s dieselem

V Anglii se začíná prodávat Citroën C2 VTS, který však má pod kapotou něco jiného, než dosud. Je to sice opět šestnáctistovka, ale tentokrát spalující naftu....

První jízdní dojmy z nového Citroënu C5

Na trhu vládne své třídě Volkswagen Passat, ale jeho prodeje mu znepříjemňuje Ford Mondeo. Jenže nyní na trhy přijde nový vůz, který by mohl tradičnímu lídru...

Výběr článků

Načítám