Hlavní obsah

Možná další čínský vůz do Evropy

Novinky,

Čínská automobilka Changan Automobile představila nový minivůz CV6, který nejdříve vrhne na domácí čínský trh. Ten se má stát konkurentem dnes nejprodávanějšího vozu Chery QQ.

Článek

Nový CV6 je první vůz, který si navrhla po technické stránce sama automobilka Changan. O design se však postaral odborník na slovo vzatý - turínská designérská kancelář IDEA. Jak se jí to povedlo je už na názoru zákazníka.

Vůz disponuje třinástistovkovým zážehovým motorem s výkonem 65 kW je dostatečný pro tak malý vůz. Jeho rozměry jsou 3522 x 1648 x 1549 mm a rozvor má 2364 mm. S těmito rozměry je sice o něco delší než QQ, ale také užší a nižší.

Automobilka Changan plánuje výrobu tohoto vozu ve velkém. Právě on by se měl stát hlavním tahounem prodejů, díky nimž by měla značka vyrábět do roku 210 ažb 1,5 miliónu vozů ročně. Část z výroby půjde i za hranice. Předpokládá se, že zanedlouho se objeví její vozy i v Evropě. Changan se zajímal o rozprodávaný Rover, možnosti dovozu automobilů do Španělska (podobně jako Landwind) a nyní hledá strategického partnera, se kterým by začal v Evropě spolupráci. Zatím se hovoří o některém z nezávislých dovozců, nebo velkém evropském autobazaru. CV6 se tak do pár let může objevit i u nás.

Reklama

Související témata:

Související články

Landwind představuje velkoprostorové auto

Čínská automobilka Landwind, nechvalně proslulá crash testem zatím jediného modelu SUV na bázi Opelu Frontera, představila v Číně nový velkoprostorový model....

Ford začne vyrábět v Číně vozy Volvo

Americká automobilka Ford začne ve své čínské továrně na jihovýchodě země vyrábět vozy Volvo. Podle plánu by měla vyrobit ročně 10 000 modelů sedanu S40....

Výběr článků

Načítám